Despre noi

Fondată în 2010

Iona este o inițiativă ortodoxă independentă, care oferă cititorilor cărți practice pentru edificarea lor spirituală. În 2010, Editura a publicat primele cărți ortodoxe ilustrate manual pentru copii din România. Iona a devenit o marcă a calității prin portofoliu și design și prin profesionalismul echipei editoriale. Cuviosul Antim, duhovnicul de la Schitul Sfânta Ana, Muntele Athos, Sfântul Nectarie, Mitropolitul Pentapolisului, Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, Sfântul Luca doctorul, Arhiepiscopul Crimeii, Cuviosul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun pentru Hristos și Sfântul Nichifor Leprosul sunt câteva dintre personalitățile Bisericii promovate de Iona în ediții speciale.

Cărțile pentru copii

Colecțiile dedicate copiilor au fost repede îndrăgite pentru dinamica și autenticitatea personajelor și pentru cromatica vie și atrăgătoare. Fiecare ilustrație este realizată manual, în acuarelă, într-un stil personal și bogat în detalii. Textul este prelucrat și adaptat pe înțelesul copiilor după cele mai bune ediții recente de vieți ale Sfinților.

Cărțile pentru adulți

Cărțile pentru adulți și tineri propun modele autentice de viață și de gândire creștine, care oferă soluții la diversele provocări ale lumii de astăzi. Editura publică ediții de sinteză dar accesibile ale vieților Sfinților contemporani din întreaga Ortodoxie.

 • Cătălin Grigore

  Cătălin Grigore este cofondator, editor și traducător. Este licențiat în Litere și în Teologie Ortodoxă și și-a început cariera în vânzări și în marketing cultural. A studiat hagiografia, teologia și imnografia Bisericii, pe care încearcă să le adapteze ca moștenire spirituală pentru adulți și pentru generațiile tinere.

 • Alexandra Grigore

  Alexandra Grigore este cofondator, graphic designer și redactor coordonator al colecțiilor de carte pentru copii. Alexandra a absolvit Facultatea de Litere, are un master în Teologie Ortodoxă și experiență în achizițiile de carte pentru copii. Se simte inspirată atunci când își poate împărtăși experiența de profesor de engleză cu copii curioși și creativi.

 • Adela-Maria Calistru

  Adela-Maria Calistru a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Artă Monumentală. Afinitatea pentru acuarelă a determinat-o să studieze ilustrația de carte pentru copii. În lucrările ei se remarcă o atenție pentru detalii rar întâlnită. Personajele sunt autentice, vii, pline de candoare și emoție, iar scenele meticulos gândite pentru a-i inspira pe copii.

 • Cristina-Alina Carp

  Cristina-Alina Carp a absolvit Facultatea de Litere din București. Este profesoară de franceză și cea care realizează cu acuratețe corectura cărților Iona. Este o iubitoare de frumos și mamă dedicată, căutătoare a bucuriilor simple și dornică de a le comunica copiilor binele prin cărți și povești.

Cărți pentru copii

Ilustrații realizate manual în acuarelă, într-un stil personal și bogat în detalii.... 

Viețile Sfinților

Colecțiile pentru adulți promovează modele creștine, care oferă soluții la provocările lumii....